آخر الأخبار

القائمة الرئيسية

الصفحات

 طريقة عمل طاجن سمك


المكونات :-

  • 1 عدد سمكه كاملة  ( كيلو أو نص كيلو تقريبآ بلطي أو بورى )
  • 1 عدد بصلة مفرومة
  • 1 عدد جزر ( مبشوره )
  • 1 كيلو بطاطس ( مقطع شرائح )
  • 1 عدد فلفل أخضر حلو ( مقطع شرائح )
  • 1 كيلو طماطم ( مقطع شرائح )
  • 1 معلقة كبيرة كزبرة خضراء
  • 2 معلقة كبيرة زيت عباد الشمس
  • 2 عدد ليمونة ( شرائح )
  • 3 عدد بصلة ( شرائح )
  • 3 عدد فص ثوم مهروسة
  • 1 معلقة صغيرة كمون
  • 1 معلقة صغيرة ملح ( أو حسب الرغبة ) 
  •    نص معلقة صغيرة بهارات سمك
  •    نص معلقة صغيرة فلفل أسود مطحون ( أو حسب الرغبة )
  •    ربع كون عصير ليمون





طريقية التحضير :-


       يتم تنظيف السمك وتغسل من الداخل والخارج جيدآ ويترك صحيحآ كما هو .

      تتبل السمك من الداخل والخارج بالملح والفلفل الأسود وبهارات السمك والكمون وعصير الليمون .

      بالسكين نعمل فتحات في ظهر السمك من الجانبين ونضع فى كل فتحة شريحة ليمون .

     ندهن السمك بالزيت جيدآ .

     يتم تحمير شرائح البطاطس فى الزيت حتي يصبح لونها ذهبيآ ثم ترفع على مناديل مطبخ لامتصاص الزيت .

     وبعد ذالك يتم رص شرائح البطاطس فى الطاجن وفوقها شرائح البصل .

     


     وتوضع السمك فوق البطاطس والبصل وسط الطاجن ( أو الصنية ) .

     ثم يتم رص حلقات الطماطم وشرائح الفلفل الأخضر وشرائح البطاطس وشرائح البصل  فوق السمك .

     يغطي الطاجن بورق الألومنيوم ويوضع فى الفرن مسخن سابقآ .

    علي درجة حرارة 200 درجة مئوية لمدة 20 دقيقة .. أو حتى ينضج .

    بعد أن ينضج السمك يخرج الطاجن من الفرن وينثر فوقع الكزبرة الخضراء مع شرائح الليمون .

    ويقدم ساخنآ وبألف هنا على قلوبكم .

    شكرآ على المشاهدة وأرجوا المتابعة

التنقل السريع