طريقة عمل طاجن سمك
المكونات :-
- 1 عدد سمكه كاملة ( كيلو أو نص كيلو تقريبآ بلطي أو بورى )
- 1 عدد بصلة مفرومة
- 1 عدد جزر ( مبشوره )
- 1 كيلو بطاطس ( مقطع شرائح )
- 1 عدد فلفل أخضر حلو ( مقطع شرائح )
- 1 كيلو طماطم ( مقطع شرائح )
- 1 معلقة كبيرة كزبرة خضراء
- 2 معلقة كبيرة زيت عباد الشمس
- 2 عدد ليمونة ( شرائح )
- 3 عدد بصلة ( شرائح )
- 3 عدد فص ثوم مهروسة
- 1 معلقة صغيرة كمون
- 1 معلقة صغيرة ملح ( أو حسب الرغبة )
- نص معلقة صغيرة بهارات سمك
- نص معلقة صغيرة فلفل أسود مطحون ( أو حسب الرغبة )
- ربع كون عصير ليمون
طريقية التحضير :-
يتم تنظيف السمك وتغسل من الداخل والخارج جيدآ ويترك صحيحآ كما هو .
تتبل السمك من الداخل والخارج بالملح والفلفل الأسود وبهارات السمك والكمون وعصير الليمون .
بالسكين نعمل فتحات في ظهر السمك من الجانبين ونضع فى كل فتحة شريحة ليمون .
ندهن السمك بالزيت جيدآ .
يتم تحمير شرائح البطاطس فى الزيت حتي يصبح لونها ذهبيآ ثم ترفع على مناديل مطبخ لامتصاص الزيت .
وبعد ذالك يتم رص شرائح البطاطس فى الطاجن وفوقها شرائح البصل .
وتوضع السمك فوق البطاطس والبصل وسط الطاجن ( أو الصنية ) .
ثم يتم رص حلقات الطماطم وشرائح الفلفل الأخضر وشرائح البطاطس وشرائح البصل فوق السمك .
يغطي الطاجن بورق الألومنيوم ويوضع فى الفرن مسخن سابقآ .
علي درجة حرارة 200 درجة مئوية لمدة 20 دقيقة .. أو حتى ينضج .
بعد أن ينضج السمك يخرج الطاجن من الفرن وينثر فوقع الكزبرة الخضراء مع شرائح الليمون .
ويقدم ساخنآ وبألف هنا على قلوبكم .
شكرآ على المشاهدة وأرجوا المتابعة